Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Dubio in Bibliotheek Zwijndrecht

7 november 2018 @ 10:30 - 12:00

Gratis

Op 7 november is schrijfster Karin de Roos op de koffie in de Bibliotheek in haar eigen woonplaats Zwijndrecht. Ze vertelt alles over haar historische roman Dubio, die zich afspeelt in een vergeten stuk van ons middeleeuwse Hollandse verleden én een hedendaagse psychiatrische kliniek. Het boek vermengt feiten & fictie en vertelt het meeslepende verhaal van Germaine: een meisje dat zich zowel in het heden als in het verleden probeert staande te houden in een vijandige omgeving. Dubio gaat over identiteit, oorsprong en tweestrijd.

Dubio brengt een vergeten deel van het Hollands verleden tot leven en geeft het samen met de mensen die daar leefden een eigen gezicht. 

Tijdens haar lezing vertelt Karin alles over Dubio: over het verhaal, over de tweestrijd tussen de personages, de Slag bij Vlaardingen én haar eigen tweestrijd tijdens het schrijven; over de smaak van het verleden; waar de feiten eindigden en de fictie begon; hoe leuk onderzoek naar de middeleeuwen en de psychiatrie is en nog veel meer…

Karin studeerde historische en kunstwetenschappen en is dol op de middeleeuwen.

De toegang is GRATIS.

Gegevens

Datum:
7 november 2018
Tijd:
10:30 - 12:00
Kosten:
Gratis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.