Over de schrijfster – Karin de Roos

 

Fan van de middeleeuwen
Ik studeerde Historische en kunstwetenschappen aan de Erasmus Universiteit. Cultuurgeschiedenis heeft me altijd geïnteresseerd, vooral de middeleeuwen. Als meisje verslond ik de boeken van Thea Beckman en Tonke Dragt. Later ontdekte ik onder andere Diana Gabaldon (De reiziger). 

Heden en verleden in één verhaal
De combinatie van 
heden en verleden in één verhaal boeit me enorm. Dubio vertelt een universeel verhaal over een jong meisje in een onbekende vijandige omgeving. Het decor bestaat uit een waargebeurd deel van de Hollandse geschiedenis en een hedendaagse psychiatrische kliniek. Die confrontatie roept verwarring, vragen en misschien zelfs nieuwe inzichten op. Toen ik met Dubio begon, stelde ik mezelf bijvoorbeeld de vraag of de tijd voor ieder mens hetzelfde verloopt. 

Geen science fiction
Ook al speelt Dubio met de vraag of mensen zowel in het heden als in het verleden kunnen leven, dwing ik de lezer niet in een magisch of science fiction-plot. Gelukkig zijn er meer manieren om tien eeuwen in de tijd te overbruggen, zonder een tijdmachine of magische stenen te gebruiken.

Schrijven: mijn lust en mijn leven
Dubio is mijn romandebuut, maar niet mijn eerste boek. Via uitgeverij Forte bracht ik twee non-fictie titels uit in 2005 (Kinderknipboek) en 2009 (Kind in Balans). Daarnaast schrijf ik sinds 2007 voor uiteenlopende opdrachtgevers en geef ik schrijftrainingen, -coaching en advies. Dat doe ik onder de naam van mijn eigen bureau voor tekst en uitleg Schriftelijk

Meer lezen over Karin of Dubio? Volg me op: